• Informatie UVV Jeugdvolleybal

  Volleybalvereniging UVV Sphynx in Utrecht (Leidsche Rijn) heeft een jeugdafdeling van ongeveer 120 jeugdleden van 6 jaar tot 18 jaar. Er zijn ongeveer 12 teams die competitie spelen. Het aantal teams en jeugdspelers is sterk aan het groeien. De jeugdafdeling bestaat uit CMV spelers (t/m 12 jaar) en C-, B- en A-jeugdspelers (tot 14, 16 en 18 jaar).

  CMV
  Cool Moves Volley (CMV) is de officiƫle competitievorm die gespeeld wordt door kinderen van 6 t/m 12 jaar. Via zes verschillende niveaus (CMV 1 t/m 6) leren de kinderen stapsgewijs volleyballen.

  De CMV teams 1 t/m 6 van UVV Sphynxs trainen op dinsdag van 17:00 tot 18:15 (in Sporthal De Paperclip).

  De CMV-teams t/m CMV 4 doen maandelijks mee aan een toernooi in de regio (op zaterdagochtend). Deze zijn van 9 uur tot 12 uur of van 10 uur tot 13 uur. De CMV teams van UVV-Sphynx zijn ingedeeld in Regio Utrecht Noord-Oost Tijdens een toernooi spelen de teams 4-6 wedstrijden van elk 10 minuten. De spelregels zijn te vinden op de site van de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond). 

  De CMV-teams 5 en 6 spelen wekelijks competitie (meestal op zaterdagochtend). Een wedstrijd voor CMV 5 en 6 bestaat uit 3 sets van elk 15 minuten.

  Jeugd
  Bij de jeugdafdeling spelen kinderen van 13 tot 18 jaar, vanaf dat moment worden teams niet alleen meer op leeftijd (A tot 14 jaar, B tot 16 jaar of C tot 18 jaar) samengesteld, maar wordt ook meer naar het niveau van de spelers gekeken.

  De C-, B- en A- jeugdteams trainen op dinsdag van 18:15 tot 19:30 (voornamelijk in Sporthal De Paperclip, een paar teams trainen in Sporthal Cultuurcampus). Voor de A, B, C teams is er een extra techniektraining op donderdag (in Sporthal Cultuurcampus). De C teams trainen van 18:00-19:15, de A/B teams van 19:15-20:30. Hierbij wordt een aantal weken achter elkaar gewerkt aan 1 bepaalde techniek. In de schoolvakanties wordt niet getraind, eind mei is de laatste training.

  De C-, B- en A-jeugdteams spelen wekelijks competitie (meestal op zaterdagochtend). Dit houdt in dat ze van september t/m april bijna wekelijks een wedstrijd spelen (meestal op zaterdagochtend). Er zijn ongeveer 10 wedstrijden per seizoenshelft. De 1e helft loopt van half september t/m eind december, de 2e helft van begin januari t/m eind april. Er zijn per seizoenshelft 5 thuiswedstrijden op zaterdagochtend in Sporthal de Paperclip en 5 uitwedstrijden (doorgaans op een zaterdagochtend/middag).

  Mee trainen?
  Geef je op voor 3 proeftrainingen om te ontdekken hoe leuk volleyballen bij UVV Sphynx is! Voor vragen kun je contact opnemen met de Jeugdcommissie.